Waarom een kredietverstrekker beter is dan een vriend

Wanneer je op zoek bent naar een lening, dan zijn er veel verschillende opties die je kunt overwegen. Er zijn ook een aantal opties die je beter niet kunt kiezen. Zo wordt er vaak gesproken over het lenen van geld van vrienden en familie. Wanneer het eens gaat om een paar tientjes, dan is dat natuurlijk altijd een optie, maar wanneer het om grotere bedragen gaat, dan is het niet verstandig om te kiezen voor een lening bij een vriend of familielid. Dan is het verstandiger om gewoon naar een kredietverstrekker te gaan en daar te vragen naar de mogelijkheden. Hoe komt dit precies?

Lenen van vrienden en familie

Op het moment dat je een lening aangaat bij een vriend of familielid en het gaat om meer geld dan een paar tientjes, dan wordt het direct lastig. Eigenlijk zou er rente gerekend moeten worden, maar kun je het echt maken om geld te verdienen aan vrienden en familie? Het is beter van wel met het oog op de inflatie en de lichte dwang om ook echt terug te betalen, maar veel mensen vinden dit maar lastig. Daarnaast is het ook lastig om de aflossingen en de looptijd te bepalen. Maar nog erger: Wat doe je eigenlijk wanneer de lener niet in staat is om de aflossingen te betalen? Maar wel met een paar kratten bier bij de supermarkt wegkomt? Het zijn kleine dingen die een enorm probleem kunnen gaan vormen.

Dat kan het einde betekenen van vriendschappen, en scheve ogen binnen de familie. Dat is niet verstandig, zeker niet wanneer je weet dat kredietverstrekkers tegenwoordig gewoon via het internet direct leningen en kredieten kunnen verstrekken. Dit kunnen zij tegen een goede rente doen, en daarnaast is dit gewoon een professionele overeenkomst. Er komen dus geen emoties bij kijken en scheve ogen zal je ook niet krijgen wanneer je besluit om toch eens per maand uit eten te gaan om even wat rust in je hoofd te krijgen. Het kan daarom veel verstandiger zijn om gewoon te kiezen voor de officiële weg wanneer je een lening aan wilt vragen. Het is duidelijker, makkelijker en je weet ook nog eens zeker dat je over een maand nog gewoon je vrienden en familie recht in de ogen kunt kijken zonder je schuldig te voelen.