Offertes aanvragen loont

Mensen die op zoek zijn naar een lening of een doorlopend krediet, doen er verstandig aan om de aanbieders van het geld met elkaar te vergelijken. De rentes en voorwaarden kunnen namelijk sterk uiteenlopen en dat betekent dat je geld kunt besparen door de aanbieders eerst even naast elkaar te zetten. Het aanvragen van verschillende offertes kan hier overigens ook bij helpen, zeker wanneer je eenzelfde bedrag aanvraagt bij verschillende kredietverstrekkers en vraagt om de mogelijkheden. Hoe werkt dit precies en waar moet je precies op letten wanneer je meerdere offertes aan wilt gaan vragen in het proces van het zoeken naar een lening?

Niet op één aanbieder richten

Op het moment dat je op zoek gaat naar een lening of een krediet, wil je graag het geld tegen de beste mogelijkheden kunnen krijgen. Je gaat immers niet op zoek naar de makkelijkste of duurste weg om geld te kunnen lenen. Daarom is het goed om meerdere aanbieders naast elkaar te leggen, maar dat kan nog lastiger zijn dan gedacht. Het is niet zo dat je op de eerste pagina direct alles kunt vinden wat je zoekt en vaak wijken de aangeboden bedragen ook van elkaar af, waardoor je de rekenvoorbeelden niet naast elkaar kunt leggen. Daardoor kan het lastig lijken, maar zo moeilijk is het eigenlijk helemaal niet.

Je kunt namelijk een vrijblijvende offerte aanvragen bij de aanbieders die interessant zouden kunnen zijn. Deze aanbieders controleren dan jouw kredietwaardigheid en geven in de offerte aan hoe duur het bedrag zou worden dat je wilt lenen per aanbieder. Deze gegevens kun je gemakkelijk naast elkaar leggen, zeker wanneer je overal hetzelfde bedrag aangevraagd hebt. Houd wel in de gaten dat de offertes gratis en vrijblijvend moeten zijn, je wilt er immers niet op achteruit gaan wanneer je aanbieders van leningen met elkaar gaat vergelijken.

Dat deze aanpak goed kan werken, blijkt wel uit het feit dat het helemaal niet zoveel extra tijd kost als de meeste mensen denken. Wanneer je de eerste offerte aanvraagt, moet je alle gegevens al invullen en papieren opzoeken. Rond de 90% van deze gegevens heb je bij de volgende aanvragen ook nodig en dat betekent dat al het uitzoeken al gedaan is wanneer je de volgende offerte aan wilt gaan vragen. Het kost dus slechts een uurtje extra totaal, maar biedt jou wel de mogelijkheid om de beste aanbieder te vinden.