Lenen voor Fifa 17

De aankondigingen op de televisie, de mail en het internet waren direct al duidelijk. De mensen die veel Fifa spelen op de consoles, moeten de nieuwste Fifa hebben. EA Sports kondigde de aankomst van het spel ver van tevoren aan en ditmaal lijkt het erop dat het spel inderdaad alle beloftes waar weet te maken. Het Ultimate Team en de verschillende overige onderdelen van het spel zorgen ervoor dat het internet nu al vol is komen te staan met verschillende reviews, opmerkingen en handleidingen en dat was al het geval voordat het spel op de markt kwam. Maar het spel is niet goedkoop en voor veel mensen betekent dit ook nog eens dat er een nieuwe console moet komen. Want Fifa 17 ga je niet spelen op een Playstation 3 natuurlijk. Maar wat als je er net even geen geld voor hebt?

Lenen voor spellen

Lenen voor het kopen van spellen of een nieuwe spelcomputer is nooit aan te raden. Hoe goed het spel ook is, hoe hard je de nieuwe spelcomputer ook nodig hebt, het is het in de meeste gevallen niet waard. Aangezien je rente moet betalen over de lening, worden de spellen en de spelcomputer vele malen duurder dan de eigenlijke prijs die je betaalt in de winkel of online. Gemiddeld betaal je al snel tien tot vijftien procent extra omdat je de aankoop met een lening gedaan hebt, waar je vervolgens ook nog eens maandelijks voor moet gaan betalen. Niet handig dus, helemaal niet wanneer het gaat om een bedrag dat je ook bij elkaar zou kunnen sparen wanneer je jouw schouders eronder zet. Dit heeft nog een groot voordeel ook.

Bij Fifa16 duurde het minder dan drie weken voordat de eerste spellen gebruikt te koop gezet werden. De prijs van het nieuwe spel daalde hierdoor ook direct, al was het voorzichtig. De nieuwe spelcomputers dalen ook regelmatig in prijs en zullen binnenkort weer in de aanbieding komen. Het weer wordt slechter, dus is de vraag naar de consoles groter, waardoor de bedrijven gaan stunten om jou juist naar hun winkel te krijgen. Kun je de aankoop nog even uitstellen, dan kun je het geld bij elkaar sparen om vervolgens de aankoop tegen een lager bedrag te kunnen doen.

En laten we heel eerlijk zijn. Wanneer je een goede speler bent en je leert de trucjes die in de nieuwe Fifa17 zitten, dan is de kans groot dat je binnen een paar weken al je vrienden al weer ingehaald hebt, ondanks dat zij meer betaald hebben om eerder te kunnen starten. Maar jij krijgt niet maandelijks een envelop met de afbetalingen op de lening die zij wellicht wel afgesloten hebben.