Lagere maandlasten vanaf vandaag

Veel mensen zijn op zoek naar manieren om handig te kunnen besparen. Dat heeft niet altijd te maken met een krapper budget, in veel gevallen is het gewoon interessant om te kijken wat er gebeurt wanneer je eens scherp gaat kijken naar je uitgaven. Een telefoonabonnement kan al snel goedkoper geregeld worden, en heb je echt het uitgebreide televisiepakket nodig, of kun je ook gewoon een pakket minder nemen waarmee je maandelijks geld kunt besparen? Hoe je het ook wendt of keert, het kan vaak goedkoper en die besparingen zijn handig, je bouwt er namelijk een leuke buffer mee op en je betaalt niet onnodig te veel geld voor dingen die helemaal niet zo duur hoeven te zijn.

Dat geldt ook voor leningen en kredieten. Er zijn mensen die het idee hebben dat de rentes en voorwaarden overal ongeveer gelijk zullen zijn, maar dat is in de meeste gevallen helemaal niet waar. Leningen en kredieten kunnen al snel vele malen goedkoper uitvallen door eens te kijken naar andere aanbieders. Ben je bang voor een eventuele boete? Die wordt meestal alleen gerekend bij het oversluiten van een hypotheek. Heb je een persoonlijke lening, dan kan er ook een boete gerekend worden bij het oversluiten, maar deze mag maximaal 1% bedragen en daarmee valt de boete vaak sterk mee.

Boetevrij oversluiten

In alle andere gevallen wordt er meestal geen boete gerekend. Dat betekent dat je gewoon direct over kunt stappen wanneer je dat zou willen en dat schept mogelijkheden. Je kunt de maandlasten namelijk verlagen door een aanbieder te kiezen met een lagere rente. Wat je ook kunt doen, is een andere aanpak gebruiken. Wanneer je geen moeite hebt met de maandelijkse betalingen, maar je kunt wel flink besparen op de maandlasten door over te stappen, dan kun je overwegen om een kortere looptijd te kiezen. De besparing verreken je dan door naar de aflossingen zodat je de lening of het krediet vele malen sneller af kunt lossen.

Sta je regelmatig rood en heb je een lening of krediet afgesloten die je over kunt sluiten, dan is het verstandig om even iets meer geld te vragen bij de nieuwe kredietverstrekker. Vaak is de rente wat lager wanneer je een hoger bedrag aanvraagt en op die manier hoef je niet meer ontzettend veel rente te betalen over het roodstaan, want dat is de duurste manier van geld lenen die op dit moment bestaat.