Groene lening

Wilt u een groene lening afsluiten, om energiebesparende maatregelen te nemen? U kunt denken aan de isolatie van uw woning, maar er ook voor kiezen om bijvoorbeeld zonnepanelen op uw dak te plaatsen. De lening is fiscaal aftrekbaar, waardoor u op een relatief voordelige manier geld kunt lenen. Uiteraard dient u aan de voorwaarden voor het krediet te doen. Lees het attest voor de groene lening, om er zeker van te zijn dat u hier inderdaad voor in aanmerking komt en u kunt rekenen op financiële tegemoetkoming door de federale overheid.

Wat zijn de voorwaarden voor een groene lening?

U dient aan enkele voorwaarden te voldoen, om een groene lening af te kunnen sluiten. Het dient bijvoorbeeld te gaan om een krediet met een hoofdsom van minimaal €1.250, tot maximaal €15.000. Er gelden geen voorwaarden voor de looptijd van het krediet en u kunt dit afsluiten bij de kredietverstrekker die u wenst. Het is wat dat betreft interessant om de kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken en gebruik te maken van de meest voordelige aanbieder. Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen bij een renovatie, maar heeft u daar zelf het geld (nog) niet voor? Dan kunt u gebruik maken van deze fiscaal aantrekkelijke leningen.

Zonnepanelenlening fiscaal aftrekbaar

Op het moment dat u een groene lening afsluit voor het plaatsen van uw zonnepanelen is het krediet fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u de kosten voor het krediet in mindering kunt brengen op uw inkomen en u de uiteindelijke netto lasten kunt drukken. Het is wat dat betreft interessant om na te gaan of u voldoet aan de voorwaarden voor een dergelijke lening. Met name wanneer u zonnepanelen wilt (laten) plaatsen vraagt dit om een flinke investering, waardoor de kans groot is dat u dit niet (volledig) uit eigen middelen kunt financieren.