De lening is binnen, en nu?

Het kan zomaar eens gebeuren dat je niet beschikt over de middelen die je nodig hebt om te doen wat er moet gebeuren. Het inkomen is niet toereikend, of het blijkt dat de rekeningen hoger uitvallen dan het geld dat je op dat moment hebt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een lening of een krediet aan te vragen en wanneer je jouw zaken goed voor elkaar hebt, is de kans groot dat de aanvraag ook goedgekeurd wordt. Over het zoeken naar een lening of een krediet is al veel bekend, maar wat kun je nou het beste doen wanneer de aanvraag eenmaal geaccepteerd is?

Besteed het geld

Je hebt een reden gehad om het geld aan te vragen. Er was een tekort, een rekening die niet betaald kon worden, of een plan dat uitgevoerd moest worden om geld te kunnen besparen. Het beste dat je kunt doen, is het geld direct gebruiken waar je het voor nodig had. Vanaf het moment dat je het geld tot je beschikking hebt, gaat het geld namelijk ook geld kosten. Hoe eerder je het geld kunt gebruiken, hoe beter het is omdat je dan het geld ook voor je aan het werk kunt zetten. Maak een overzicht

Heb je eenmaal de investeringen en betalingen gedaan die je moest doen, maak dan een overzicht. Wanneer moet het geld terugbetaald worden en wat zijn de bedragen die maandelijks overgemaakt moeten worden? Zeker bij een krediet is dit verstandig. Veel mensen verliezen op een gegeven moment het overzicht en weten dan niet meer exact wat zij op hebben genomen en wat de kosten van de lening zullen zijn op die maand. Probeer dit altijd te voorkomen door het overzicht te bewaren. Je kunt hiervoor gemakkelijk een bestandje maken in Excel. Ben je meer van pen en papier, dan kun je lijstjes maken waarop je alles bij kunt houden.

Probeer te besparen

Het is goed om een buffer te hebben wanneer je schulden aan het aflossen bent. Het kan dan verstandig zijn om een buffer aan te leggen wanneer deze er nog niet is. Dit kun je relatief eenvoudig doen door de uitgaven per maand terug te dringen. Zo kun je stoppen met roken, of kijken of je op andere uitgaven kunt besparen om zo wat meer geld over te houden. Lukt het dan een keer niet om het geld te betalen voor de aflossing, dan heb je een spaarrekening die je kunt gebruiken om de betalingen te doen.