Creditcard minder populair

Er zijn veel manieren om geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt. Je kunt kiezen voor een lening, een krediet, crowdfunding, aankoop met uitstel van betaling en de creditcard. De laatste oplossing lijkt de laatste tijden steeds minder populair te worden. Mensen maken steeds minder gebruik van de creditcard als een echte kredietkaart. De mogelijkheden worden voornamelijk gebruikt door mensen die dit gekoppeld hebben aan een betaalpas om zo online betalingen te doen, maar echte aankopen op krediet komen minder voor. Dat heeft een goede reden en deze heeft alles te maken met het overzicht.

Het overzicht met een creditcard

Wanneer je een creditcard echt als een kredietkaart gebruikt, dan heb je een kaart waar geen geld op staat. Je gebruikt de kaart, je bouwt een schuld op en deze schuld los je later af wanneer je de rekening krijgt van de aanbieder van de pas. Dit lijkt heel handig, maar het leverde in het verleden vaak problemen op. Op het moment dat je creditcard één of twee keer gebruikt, dan weet je precies welke schuld je opgebouwd hebt. Gebruik je de pas veel vaker, dan verlies je op een gegeven moment het overzicht. Je weet niet meer hoeveel je al besteed hebt wanneer je in de winkel staat en deze onzekerheid zorgt ervoor dat er problemen kunnen ontstaan. Veel mensen zagen rekeningen op de mat vallen die veel hoger waren dan gedacht en konden deze niet betalen. Daarnaast gaat de rente al direct lopen op het moment van aankoop, waardoor de kosten nog eens veel hoger uitvielen.

Mensen die geleend geld gebruiken, willen graag overzicht. Vandaar dat steeds minder mensen kiezen voor een creditcard of het rood staan bij de banken. Beide manieren zijn duur en zorgen er eigenlijk altijd voor dat de kosten onoverzichtelijk worden, wat direct al gevaarlijk is. Het is beter om geld te lenen en dit geld uit te geven wanneer je met vreemd geld aankopen wilt gaan doen. Je hebt dan een duidelijk limiet en de kans op problemen is vele malen kleiner. Je kunt er ook voor kiezen om het geld eerst op te sparen, maar dat is een manier die tegenwoordig door weinig mensen gebruikt wordt omdat we vaak de aankopen niet uit willen stellen. Aangezien we ook de mogelijkheid hebben om dit direct te doen, is het ook niet meer nodig om te wachten. Het is echter wel verstandig om goed te letten op de constructie die je kiest, want hier kunnen grote verschillen in zitten.