Hypothecaire lening bereken door simulatie

Denkt u er over na om een hypothecaire lening af te sluiten, of wilt u hier meer over weten? U kunt een woon lening afsluiten bij een groot aantal verschillende kredietverstrekkers, dus vergelijk de rentevoet, voorwaarden en aflossingstabel op het moment dat u een keuze wilt maken. U kunt op die manier kiezen voor de goedkoopste woonlening, of gebruik maken van het krediet voor uw woning dat qua voorwaarden het best aansluit bij uw wensen. U kunt zelf een simulatie maken of gebruik maken van de aflossingstabel, om na te gaan waar u rekening mee dient te houden wanneer u besluit het krediet aan te gaan.

Berekenen van uw maandlasten

Wilt u uw maandlasten berekenen, of er met een simulatie voor zorgen dat u precies weet waar u aan toe bent? Bereken de rente die u maandelijks gaat betalen, in het geval van een annuïtaire of wellicht een lineaire hypotheek. Bereken daarnaast de aflossingen die u zal doen en kijk in de aflossingstabel na hoeveel schuld er na 5, 10 of 15 jaar over is. Dankzij de simulatie en het berekenen zorgt u ervoor dat de hypothecaire lening de komende jaren geen verrassingen voor u zal hebben en u goed weet waar u aan begint.

Rentevoeten en de goedkoopste

Uiteraard kunt u een hypothecaire lening vergelijken door goed naar de rente te kijken, maar let naast de rentevoet ook op de voorwaarden en bijvoorbeeld de aflossingen die u gaat doen. Hoe zit het krediet in elkaar en wat zijn de uiteindelijke kosten over de gehele looptijd? Welke bank kan u de meest scherpe rente aanbieden en aan welke voorwaarden dient u te voldoen om een korting op de financiering te krijgen? Tel alle kosten bij elkaar op en zorg ervoor dat u het hypothecair krediet afsluit dat past bij de situatie die u voor ogen heeft.

Welk kosten gaan gepaard met een hypothecair krediet?

De kosten voor een hypothecair krediet bestaan vooral uit de rente die u betaalt, maar daarnaast eventueel uit de premies voor bepaalde verzekeringen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een kapitaalverzekering om de hypotheek uiteindelijk af te lossen, of een overlijdensrisicoverzekering om de hypotheek te kunnen blijven betalen wanneer uw partner komt te overlijden. Laat u goed informeren over de woonlening en maak bij voorkeur gebruik van informatie van meerdere geldverstrekkers of adviseurs. Op die manier kunt u de adviezen en leningen vergelijken, om uiteindelijk uit de komen bij de best mogelijke hypotheek op uw woning.

Wilt u een woonlening vergelijken?

Doe dit bij voorkeur online, aangezien dit u slechts een paar minuten van uw tijd hoeft te kosten. Maak een berekening van de totale kosten van het krediet en ga bijvoorbeeld na welke invloed dit zal hebben op uw maandelijkse patroon van inkomsten en uitgaven. Een hypothecair krediet gaat u doorgaans aan voor een groot aantal jaren, waardoor het verstandig is om vooraf een simulatie te maken. U zorgt er dan voor dat u precies weet wat u kunt verwachten en waar u aan toe bent, zodat u de kredietverstrekker in ieder geval niet teveel betaalt om in uw woning te kunnen wonen.